« terug naar vorige pagina

Nieuws

Beste patiënt,

Met ingang van 1 januari 2024 zal dokter van Kralingen de praktijk van dokter van ’t Grunewold overnemen. Zij zal na 10 jaar prettige samenwerking een andere weg inslaan en we wensen haar veel geluk en succes.

Met enthousiasme stellen wij graag uw nieuwe huisartsenpraktijk aan u voor. Wij gaan verder onder de naam Huisartsenpraktijk Amstelveen. Deze blijft gevestigd zoals u voorheen gewend was, in gezondheidscentrum Marne. Ook het telefoonnummer blijft hetzelfde. De website zal aangepast worden, u zult hier te zijner tijd mail over ontvangen. De meeste voor u vertrouwde gezichten blijven maar er zullen ook nieuwe gezichten bij komen. Zo hebben we een aantal nieuwe artsen, praktijkondersteuners en ook assistentes die ons team komen versterken. We zijn een opleidingspraktijk, wat betekent dat we co-assistenten opleiden en volgend jaar ook een huisarts in opleiding zullen ontvangen in de praktijk.

Zoals u waarschijnlijk niet is ontgaan, is het personeelstekort in de zorg een steeds groter wordende uitdaging. Daarnaast zien we een groeiende zorgvraag en steeds langere wachttijden. Zo ook bij ons. Er verandert oa hierdoor veel in de zorg, waarbij er meer een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. Ook zal er meer innovatie moeten plaatsvinden in de huisartsenzorg om aan de toegenomen zorgvraag te voldoen. Onderdeel van deze innovatie is digitaliseren. Dit zal leiden tot meer efficiëntie en gemak voor u als patiënt. Dit betekent dat ook wij een aantal veranderingen gaan doorvoeren, waarbij we vragen om uw begrip.

We zullen komend jaar een pilot uitvoeren met een digitale assistente, genaamd ‘Praat met de dokter’. U kunt hiervoor de toepassing vinden op de website. Deze digitale assistente zal zowel uw klachten als uw hulpvraag alvast uitvragen waardoor een stukje voorwerk uit handen wordt genomen van de assistente. Hierbij hopen we dat de wachttijden aan de telefoon minder worden en u niet lang aan de lijn hoeft te wachten. Ook kan de assistente of de praktijkondersteuner u verzoeken via deze digitale assistente een aantal vragen te beantwoorden. U krijgt dan een uitnodiging hiervoor per whats app, sms of email.

Ook gaan we werken met een digitale wachtkamer, vanaf waar u kunt beeldbellen met een huisarts. We weten dat ongeveer 70 % van de zorgvragen met beeldbellen zijn te beantwoorden. Hiermee hopen we in te spelen op de toegenomen zorgvraag en hopen we nog meer patiënten van dienst te kunnen zijn dan u op een reguliere werkdag van ons gewend was.

Mocht u eventuele vragen hebben over deze nieuwe digitale tools of veranderingen in het algemeen kunt u altijd via de reguliere wegen contact opnemen met de praktijk.

Wij zullen elke dag onze schouders eronder zetten om u de zorg te leveren die u nodig heeft en we hopen op een positieve samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Huisartsenpraktijk Amstelveen

Nieuws